Musinu Cedevitu izbacuju iz lige i kupa

HKS donio odluku

Musinu Cedevitu izbacuju iz lige i kupa

Upravni odbor Košarkaškog saveza Hrvatske na današnjoj sjedici jednoglasno je odlučio pokrenuti postupak izbacivanja KK Cedevite iz lige i kupa.

Razlog za ovu odluku leži u činjenici da se Cedevita odlučila prijaviti za igranje Eurokupa, takmičenja koje je pod integracijom ULEB-a.

"Donesena je jednoglasna Odluka o pokretanju postupka za isključenje KK Cedevita iz sistema Hrvatskog košarkaškog saveza, a prema odlukama krovne košarkaške organizacije FIBA-e, zbog prijave KK Cedevita u Eurocup natjecanje za sezonu 2016/17 koje je pod ingerencijom ULEB-a", navodi se u saopštenju HKS-a.

Također, odluka je donesena jer Međunarodni košarkaši savez (FIBA) nalaže da svi klubovi koji prijave učešće u Eurokupu moraju biti sankcionisani.

Iz Cedevite se za sada nisu izjasnili povodom ove odluke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi