Mutombo: Molim se za Embiida svakodnevno

Legendarni centar gleda na Embiida kao na sina

Mutombo: Molim se za Embiida svakodnevno

D. Rakanović

Legendarni NBA košarkaš Dikembe Mutombo moli se da centar Philadelphije Joel Embiid ostane zdrav.

Mladi centar iz Kameruna debitovao je prošle sezone u NBA ligi i pružao je odlične partije. Nema sumnje da je pred njim svjetla budućnost, ukoliko ga povrede zaobiđu. 

"Volim tog momka. On je izuzetno talentovan. Mislim da je mnogo bolji nego što sam ja bio kada sam došao u NBA. Jedina stvar koju ne može da radi bolje od mene su blokade", rekao je Mutombo. 

Legendarni centar istakao je neke stvari koje mu se dopadaju u igri Embiida. 

"Sviđa mi se njegov pristup svakom meču. Želi da se nadmeće. Molim se za njega svakodnevno, da bude zdrav tokom cijele sezone. Nadam se da je to ono što slijedi. Na njega gledam kao na sina", rekao je Mutombo. 

Embiid je bio treći pik na NBA Draftu 2014. godine, ali je zbog dvije operacije stopala tek u prošloj sezoni debitovao za Sixerse. U svojoj prvoj sezoni odigrao je 31 utakmicu i prosječno je postizao 20.2 poena, uz 7.8 skokova, 2.5 blokada i 2.1 asistencija po utakmici. Nažalost, sredinom februara je pokidao meniskus u lijevom kolenu nakon čega je propustio ostatak sezone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi