Na korak od finala: Oklahoma razbila Golden State

Westbrook vodio Thunder do treće pobjede

Na korak od finala: Oklahoma razbila Golden State

E. Čaušević

Košarkaši Oklahome City Thundera nalaze se na korak od finala NBA lige.

Oklahoma je sinoć na domaćem parketu ostvarila treću pobjedu u finalnoj seriji Zapada protiv aktuelnih prvaka Golden State Warriorsa (119:94) i sada vode sa 3:1. Košarkašima Oklahome treba još jedna pobjeda kako bi se plasirali u veliko finale NBA lige.

Oklahoma je od početka utakmice imala sjajan ritam, a prvu dionicu riješili su u svoju korist sa 30:26. U drugoj četvrtini domaći su bili fenomenalni i uspjeli su ubaciti čak 42 poena, dok su Warriorsi ubacili 27 poena.

U drugom poluvremenu Warriorsi su zaigrali nešto bolje pa su treći dio dobili sa 29:22, ali su se potpuno raspali u posljednjoj dionici. Golden State je u četvrtoj četvrtini postigao samo 12 poena, dok je Oklahoma ubacila duplo više i na kraju slavila sa 119:94.

Fenomenalnu utakmicu odigrao je Russell Westbrook koji je Warriorsima ubacio 36 poena uz 11 skokova i 11 asistencija za triple-double. Sjajan je bio i Kevin Durant koji je utakmicu završio sa 26 poena.

U ekipi aktuelnih prvaka NBA lige najefikasniji bio je Klay Thompson sa 26 poena, dok je Steph Curry postigao "samo" 19 poena.

NBA liga, finale Zapadne konferencije, 4. utakmica:

Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors 119:94

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi