Na krilima Hardena Houston porazio Denver
Foto: EPA

Denver propustio šansu da se izjednači sa Portlandom

Na krilima Hardena Houston porazio Denver

D. Rakanović

Denver je poražen na gostovanju u Houstonu sa 104:110 i tako je propustio šansu da se izjednači sa Nurkićevim Portlandom na osmoj poziciji na Zapadu. 

Čovjek odluke bio je James Harden koji je u finišu utakmice pogodio trojku za pet poena prednosti i tako prelomio utakmicu. 

Rakete je do pobjede predvodio Harden sa 31 poenom, uz sedam skokova i 10 asistencija. Nene je ubacio 16 poena, dok su Clint Capela i Trevor Ariza postigli po 15. 

Najefikasniji u ekipi Denvera bio je Danilo Gallinari sa 23 poena. Gary Harris je ubacio 17, a Wilson Chandler 16. 

Srbijanski reprezentativac Nikola Jokić odigrao je odličnu partiju, nedostajala mu je jedna asistencija za sedmi triple-double u ovoj sezoni. Utakmicu je završio sa 12 poena, 19 skokova i devet asistencija, a uz to je imao i pet ukradenih lopti i dvije izgubljene. 

Denver sada ima omjer 37-41 i zaostaje za Portlandom jednu pobjedu, a do kraja sezone obje ekipe imaju četiri utakmice do kraja. 

Denver igra na domaćem parketu protiv New Orleansa i Oklahome, a zatim opet sa Oklahomom i Dallasom u gostima, a Portland sve četiri utakmice igra na svom parketu protiv Minnesote, Utahe, San Antonia i New Orleansa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi