Na krilima Renfroa Barcelona izborila majstoricu

Četvrfinale play-offa španske Endesa lige

Na krilima Renfroa Barcelona izborila majstoricu

D. Rakanović

Košarkaši Barcelone savladali su na domaćem terenu Valenciju sa 91:79 i izjednačili na 1:1 u četvrtfinalu play-offa španske Endesa lige. 

Domaći košarkaši od početka utakmice pokazali su želju i htjenje da uzmu skalp rivalu i izbore majstoricu, što su na kraju i uspjeli. 

Barcelona je nakon prvog perioda imala jedan poen prednosti (20:19), a u drugom periodu su pojačali ritam i nakon prvog poluvremena su imali čak 16 poena prednosti (49:32). 

U drugom poluvremenu Valencia je pokušavala da se vrati u utakmicu, ali nije ozbiljnije ugrozila vodstvo Barce, pa će se igrati treća utakmica. 

U Barceloni je najefikasniji bio bivši bh. reprezentativac Alex Renfroe sa 16 poena, Pratili su ga Vezenkov sa 13, Erikkson sa 12 i Claver sa 11 poena. 

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U poraženoj ekipi istakao se Sastre sa 17 poena. Martinez je postigao 15, a Vives 14 poena.

Majstorica u ovom duelu na rasporedu je u subotu, 27. maja od 18 sati.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi