Na pomolu veliki trejd 76ersa i Celticsa
Foto: EPA

Philadelphia želi birati prva na NBA draftu

Na pomolu veliki trejd 76ersa i Celticsa

Američki mediji prenose da bi moglo doći do velikih promjena kada je predstojeći NBA draft u pitanju. Naime, čini se da bi moglo doći do velikog trejda između Philadelphia 76ersa i Boston Celticsa.

Novinari ESPN-a i Yahooa izvještavaju da su Celticsi i 76ersi započeli razgovore koji se tiču mogućeg trejda koji će se odnositi na pickove na predstojećem draftu.

Naime, Philadelphia želi dobiti Bostonov prvi pick kako bi mogla na draftu izabrati Markellea Fultza, koji bi trebao biti prvi izbor na draftu, a zauzvrat bi Boston dobio Philadelphijin treći pick.

Boston bi uz to vjerovatno dobio i još jednog igrača Philadelphije ili neke od pickova za predstojeće draftove na koje, trenutno, pravo polažu 76ersi.

Bostonu pravo da biraju treći itekako odgovara, s obzirom da su se pojavile špekulacije da je velika želja čelnika Celticsa košarkaš univerziteta Kansas Josh Jackson za kojeg se i predviđa da će biti treći izbor na draftu iza Fultza i Lonza Balla.

Ukoliko bi došlo do ovakvog razvoja situacije, Lakersi, koji imaju drugi pick, bi se mogli naći u problemu. Naime, nakon što je briljirao na treningu u Los Angelesu, Markelle Fultz je zapao za oko predsjedniku Lakersa Magicu Johnsonu. Pa su u Lakersima bili voljni odustati od Lonza Balla, koji je prema mnogima bio njihov izbor, te ponuditi svoj drugi pick na draftu i Juliusa Randlea u zamjenu za Bostonov prvi pick kako bi mogli izabrati Fultza.

Kako će na kraju izgledati predstojeći NBA draft vidjet ćemo 22. juna.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi