"Nadao sam se da nisam vidio ono što jesam"
Foto: Screenshot

Jedan od 'svjedoka' Haywardove užasne povrede

"Nadao sam se da nisam vidio ono što jesam"

Gordon Hayward se ovog ljeta pridružio Bostonu, te je, uz Kyriea Irvinga, trebao činiti okosnicu "novih" Celticsa. Ipak, on je nakon samo pet minuta igre u prvoj utakmici nove sezone pretrpio užasan prelom zgloba lijeve noge.

Do teške povrede došlo je nakon nezgodnog doskoka, a prema prvim informacijama Haywardov zglob je potpuno slomljen, a ovaj 27-godišnjak je pokidao i sve tetive, pa neki predviđaju i kraj karijere ovom sjajnom košarkašu.

Jedan od onih koji je iz blizine vidio Haywardovu povredu je i košarkaš Cavaliersa Jeff Green. Naime, Hayward je pao u blizini klupe Clevelanda, a upravo se tu nalazio Green, koji je povredu košarkaša Celticsa opisao kao zaista užasavajuću.

"Nadao sam se da nisam vidio ono što jesam. Bilo je grozno, nisam očekivao taj prizor kada se okrenuo prema nama, mislio sam da je povrijedio donji dio leđa ili stražnjicu. Nikada ne bih poželio nekome povredu, posebno tako dobrom igraču", opisao je Green trenutak kada je shvatio kakvu je povredu zadobio Hayward.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi