Naglić novi trener Zadra

Čeka ga težak posao

Naglić novi trener Zadra

Košarkaški klub Zadar imenovao je novog trenera.

Nakon što je klupu napustio Neven Plantak, na užareno mjesto zasjeo je Aramis Naglić, bivši košarkaš Splita, Cibone i Zadra.

Naglić je sa Splitom dva puta bio šampion Evrope, a takođe je i osvajač olimpijskog srebra iz Barcelone 1992. godine.

Trenersku karijeru započeo je 2010. godine u Kvarneru, a u sezoni 2012/2013 stigao je do naslova prvaka Slovačke sa ekipom Intera iz Bratislave.

"Nakon prekida saradnje s Nevenom Plantakom, kojem zahvaljujemo na korektnosti i svemu što je napravio za Zadar, morali smo brzo reagovati. Dogovorili smo saradnju s Aramisom Naglićem do kraja sezone, s mogućnošću produženja. Vjerujemo da smo u njemu pronašli pravo rješenje i da će on izvući ekipu iz rezultatske krize", rekao je direktor KK Zadar Boris Skroče.

Naglić će zasigurno imati težak zadatak, s obzirom da se Zadrani šest kola prije kraja regularnog dijela ABA lige nalaze na posljednjem 14. mjestu sa šest pobjeda i 14 poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi