Najbolje zakucavanje ikad: Lekcija amatera NBA zvijezdama

Ovo još niste vidjele

Najbolje zakucavanje ikad: Lekcija amatera NBA zvijezdama

Prije nekoliko dana košarkaški svijet nije imao pojma ko je Jordan Kilganon, a onda se na društvenim mrežama pojavilo nevjerovatno zakucavanje. 

Ovaj video je među prvima prenio popularni američki sportski portal, a potom se širio dalje poput epidemije.

Pomenuti Jordan Kilganon je "dunker" (u nekom slomljenom prijevodu 'zakucavač', ali to prosto ne zvuči najbolje pa ćemo se držati engleskog originala) ili se barem se predstavlja kao takav. 

Kilganon zaobilazi sve stereoptipe koje biste mogli imati o osobi koja za život smišlja i provodi u djelo atraktivna zakucavanja. Visok je 185 cm, a uz to je i bijelac kojeg su nebesa obdarila neviđenim odrazom.

Na YouTubeu ima mnoštvo kompilacija s njegovim nevjerojatnim zakucavanjima, ali nijedno ne dolazi blizu ovome. 

U manje od dvije sekunde čovjek se odrazio, okrenuo za 360 stepeni, u zraku izbacio loptu iza leđa da bi je istom rukom pribio u koš. Kilganon je zakucavanje nazvao "Izgubljen i pronađen' i kaže da je njegovo najbolje ikad.

Teško je ne složiti se s njim, budući da ovakvo što na All star vikendima nismo još vidjeli.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.