Najčudniji ugovori u NBA historiji

Pod kakvim uvjetima su igrali Jordan i Magic?

Najčudniji ugovori u NBA historiji

S. Bošković

NBA liga prepuna je ludih poteza, dramatičnih utakmica i sjajnih predstava na košarkaškom parketu. Ali ponekad i pored tog parketa događaju se sjajne stvari, ponekad i čudne. A iz tih čudnih stvari proizilaze priče koje se prepričavaju generacijama koje dolaze.

Prije par dana bila je 50 godišnjica jednog velikom događaja. Tad je Bill Russell potpisao najbogatiji ugovor u NBA ligi, po kojem je zarađivao samo jedan dobar više od rivala Wilta Chamberlaina.

Russell je jedanaest puta bio NBA šampion, MVP finala, ali i današnjim internet rječnikom rećeno i veliki trol. Imao je on svoje razloge da zaražuje više novca od Wilta. Bili su epski rivali, a Russell je dominirao kada je timski uspjeh u pitanju, dok je Wiltovo ime bio uveliko poznatije.


Bilo je još mnogo čudnih ugovora, a ovo su neke velike zvijezde potpisivale:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.