Najmlađi, a najbolji: Musa vodio Cedevitu do pobjede

Sjajan učinak dragulja bh. košarke

Najmlađi, a najbolji: Musa vodio Cedevitu do pobjede

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa večeras je pružio odličnu partiju za Cedevitu, koju je vodio do pobjede nad Splitom rezultatom 67:58.

Naš košarkaš je bio prvo ime utakmice sa 15 ubačenih poena za samo 16 minuta, a upisao je gotovo savršen učinak. Musa je za dva poena šutirao 2/3 (67%), a za tri 3/4 (75%), dok je preostala dva poena je dodao sa linije slobodnih bacanja odakle je bio nepogrešiv (2/2).

Cedevita je do pobjede došla nešto teže od očekivanog, obzirom da je Split nakon prvog poluvremena imao prednost od 31:28. Ipak, gosti iz Zagreba su u nastavku utakmice zaigrali dosta bolje i na kraju upisali svoju sedmu pobjedu u isto toliko utakmica u hrvatskoj A1 ligi.

Osim Džanana Muse, u ekipi Cedevite istakao se i Miro Bilan koji je ubacio 14 poena, dok je kod domaćina najefikasniji bio Goran Filipović sa 13 ubačenih poena.

Hrvatska, A1:

Split - Cedevita 58:67

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi