Nakon Fenera i CSKA na Final Fouru

Nakon Fenera i CSKA na Final Fouru

E. Škorić

Košarkaši CSKA Moskve igrat će na Final Fouru Eurolige u Istanbulu.

CSKA je u Moskvi upisao dvije pobjede nad Baskonijom, da bi večeras i u gostima trijumfovao rezultatom 90:88, pa je s 3:0 izborio polufinale Eurolige.

Nekoliko puta su se timovi tokom prve četvrtine smjenjivali u vodstvu, ali je Baskonia na prvoj dvominutnoj pauzi vodila 24:22. I u drugoj četvrtini domaći tim je održavao vodstvo, pa je na poluvremenu vodio 44:43.

I onda u trećoj četvrtini ruski tim okreće rezultat, da bi u zadnjih 10 minuta ovjerio treću pobjedu u ovoj seriji, te prolazak u Istanbul na završni turnir.

Cory Higgins je sa 21 poenom predvodio Moskovljane, dok je De Colo ubacio 15, a Miloš Teodosić 13 poena. Tornike Shengelia je ubacio 19 u domaćem sastavu, Chase Budinger 15, a Shane Larkin 14 i Adam Hanga 13 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

CSKA je drugi tim nakon Fenerbahčea koji je izborio Final Four u Turskoj. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi