Nakon fudbalskog, i košarkaški El Clasico pripao Barceloni

Uspješniji na oba fronta

Nakon fudbalskog, i košarkaški El Clasico pripao Barceloni

Nakon što su fudbaleri Barcelone prije dvije sedmice u El Clasicu porazili najvećeg rivala, isto su večeras ponovili i košarkaši katalonskog kluba.

Barca je na domaćem terenu u okviru 13. kola grupe E Eurolige savladala Real Madrid rezultatom 85:80.

Utakmicu bolje otvaraju gosti iz prijestolnice, koji su nakon uvodnih deset minuta stekli prednost od osam poena. Barcelona je do kraja poluvremena uspjela uzvratiti istom mjerom, pa se na odmor otišlo s nerješenim rezultatom 41:41.

U nastavku, Barcelona je zaigrala bolje i ostvarila je prednost od devet poena malo prije kraja treće dionice. Real se u posljednoj četvrtini vraća u igru i na svega dvije minute do kraja stiže do 78:78.

Uslijedila je dobra serija domaćih, koji u samom finišu odlaze na nenadoknadivih sedam poena razlike, što je značilo i kraj svim  nadanjima Madriđana u pozitivan rezultat. Na kraju je završeno rezultatom 85:80.

Najefikasniji igrač Barcelone bio je mladi Hrvat Mario Hezonja koji je odigrao gotovo fantastičan meč. Jedan od najvećih evropskih talenata je za nepunih 17 minuta ubacio 15 poena, uz šut 5 od 6 za tri poena. Brad Oleson i Maciej Lampe su ubacili po 12, a Ante Tomić 8 poena.

Kod gostiju, Rudy Fernandez je sa 20 poena predvodio svoj tim, a Sergio Rodrigez je dodao tri poena manje. Dvocifren je još bio i Gustavo Ayon, koji je ubacio tačno 10 poena.

Uprkos porazu, Real Madrid se i dalje nalazi na čelu grupe E, ali je sada po skoru izjednačen sa najvećim rivalima. Obje ekipe su u dosadašnjih trinaest kola upisale deset pobjeda i tri poraza.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, TOP 16:

Barcelona - Real Madrid 85:80

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.