Nakon Hardena, Westbrook dobija još unosniji ugovor
Foto: EPA

U NBA ligi padaju rekordi

Nakon Hardena, Westbrook dobija još unosniji ugovor

James Harden je u subotu od Houston Rocketsa dobio najunosniji ugovor u historiji NBA lige, a čini se da on neće dugo biti košarkaš sa najvećim ugovorom u NBA lgi, već da će tu titulu preuzeti Russell Westbrook.

Naime, Harden je sa Rocketsima dogovorio četverogodišnje produženje ugovora koje će mu donijeti 228 miliona dolara. Njegov trenutni ugovor vrijedi još dvije godine, te će za to vrijeme zaraditi oko 59 miliona dolara, dok će nakon toga početi važiti njegov novi četverogodišnji ugovor vrijedan oko 170 miliona dolara.

Ipak, čini se da će Oklahoma i Russell Westbrook premašiti ovu cifru. Prošlogodišnji MVP lige je trenutno u pregovorima sa čelnicima Oklahome koji su spremni ponuditi sjajnom playmakeru petogodišnje produženje vrijedno 207 miliona dolara. Njegov trenutni ugovor vrijedi još jednu godinu, te bi on u sezoni 2017/2018 trebao inkasirati oko 28.5 miliona dolara, dakle ukoliko potpiše novo produženje, Westbrook bi u narednih šest godina mogao inkasirati i do 235 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije