Nakon Mirze i Deron Williams odlazi iz Netsa!

Ide u Dallas

Nakon Mirze i Deron Williams odlazi iz Netsa!

M. Šljivak

Brooklyn Netsi imaće znatno izmijenjen roster u odnosu na narednu sezonu.

Nakon što je u ekipu stiglo nekoliko novih imena, jako bitni igrači u rotaciji iz prošlih sezona su najavili odlaske.

Mirza Teletović je već otišao. Potpisao je jednogodišnji ugovor s Phoenix Sunsima, Alan Anderson je u Wizardsima, a njihovim stopama će vjerovatno i prva zvijezda tima, Deron Williams.

D-Will je već počeo pregovore s Brooklyn Netsima oko otkupa ugovora. Njegov ugovor traje još dvije godine u kojima bi trebao zaraditi nešto preko 43 miliona dolara, ali bi uskoro dogovor o otkupu mogao biti postignut, čime bi sjajni playmaker postao slobodan igrač.

Williams želi potpisati ugovor s Dallas Mavericksima, a kako stvari stoje pri tome neće biti nikakvih problema, pa će 31-godišnji playmaker od naredne sezone nositi dres Mavsa.

Pored Netsa Williams je igrao još i za Utah Jazz, a igrao je i u Evropi u dresu turskog Bešiktaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.