Nando de Colo MVP Eurolige

Dobio najviše glasova navijača i akreditovanih medija

Nando de Colo MVP Eurolige

Košarkaš CSKA Nando de Colo proglašen je za najkorisnijeg igrača Eurolige za sezonu 2015/2016.

Francuski internacionalac prosječno je bilježio 18,9 poena po meču uz indeks korisnosti 24. Treba istaći da je De Colo dobio najviše glasova navijača i akreditovanih medija.

"Zaista je lijepo osvojiti pojedinačni trofej, ali najvažnija stvar je timski duh. Ponosan sam što imam sjajne saigrače, zbog kojih sam i bolji košarkaš", izjavio je De Colo.

Euroliga je izabrala i najbolju petorku, a pored Francuza u njoj su se još našli Miloš Teodosić (CSKA), Malcolm Delaney (Lokomotiv Kuban), Jan Vesely (Fenerbahče) i Ioannis Bourousis (Laboral Kutxa).

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Spomenimo i to da je Kyle Hines iz ekipe CSKA proglašen za najboljeg defanzivca, dok je košarkaš Barcelone Alex Abrines dobio nagradu "Zvijezda u usponu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi