Naredne sezone u Eurocupu gledamo sedam ekipa iz ABA lige?

Regionalna liga sa nikad više predstavnika u Eurocupu

Naredne sezone u Eurocupu gledamo sedam ekipa iz ABA lige?

Naredna sezona ULEB-ovog Eurocupa mogla bi biti najbogatija klubovima iz ABA lige. 

Naime već su poznata imena šest predstavnika iz regionalne lige, među kojima se nalazi i naš prvak Igokea. Pored Igokee takmičenje u ABA ligi igrat će i dvije ekipe iz Hrvatske, Cedevita i Cibona koja je dobila pozivnicu za takmičenje. 

Sloveniju će u Eurocupu predstavljati Olimpija, dok će Budućnost iz Podgorice bit crnogorski predstavnik. Makedoniju će predstavljati skopski MZT, a još uvijek postoji mogućnost da u Eurocupu zaigra i Radnički iz Kragujevca.

Poslije ABA lige najviše predstavnika ima Francuska, sa čak pet ekipa. Nijemci će imati četiri, a Talijani i Španci po tri. Grke, Izraelce i Ruse predstavljat će po dvije ekipe. Među učesnicima u Eurocupu nalaze se ASVEL, Alba našeg Nihada Đedovića, Virtus Roma, Cantu, Zaragoza, Valencia, Bilbao, Unics... ULEB ima još dosta pozivnica da podijeli, a takmičenje će od ove sezone brojati 48 klubova. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.