Našao se i takav: Osramotio Luku Dončića!

Luka završio na podu

Našao se i takav: Osramotio Luku Dončića!

E. Škorić

Slovenački košarkaški dragulj Luka Dončić vjerovatno će biti prvi pik na narednom NBA draftu.

Osvajač Evropskog prvenstva, dječak koji je sa 18 godina postao nosilac igre slavnog Real Madrida i - kako analitičari vole reći - evropska verzija LeBrona Jamesa.

Ima Luka Dončić sve što treba da uđe u Kuću slavnih i da ispiše košarkašku historiju. I kada nakon svih tih silnih epiteta pogledate video iz priloga, bit će vam poprilično neobično.

A desilo se u duelu Reala i Khimkija nedavno u Euroligi, kada je bivši igrač Crvene zvezde Charles Jenkins fintom doslovno 'slomio kičmu' mladom Slovencu. Dončić obično ima ulogu koju je ovaj put imao Jenkins.

No, Luka je taj tip sportiste - ustat će i nastaviti da trči sve dok ne uspije.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi