"Nastaviti nevjerovatan niz pobjeda"

Trener Crvene zvezde nakon šestog vezanog trijumfa

"Nastaviti nevjerovatan niz pobjeda"

Srbijanski šampion odavno 'gazi' u ABA ligi, a u posljednje vrijeme crveno-bijela dominacija preselila se i u elitno takmičenje.

Padali su redom Real, CSKA, Žalgiris, Fenerbahče, Maccabi, da bi posljednju recku izabranici Dejana Radonjića upisali sinoć u Vitoriji savladavši domaću Baskoniju sa 87:69.

"Igrali smo veoma dobro u prvom poluvremenu – u fazi odbrane, u fazi napada – bilo nas je svuda. Stvorili smo veliku prednost poslije dvadeset minuta košarke, a za tako nešto zaslužna je naša odbrana koja je natjerala protivnika na devet izgubljenih lopti u prvom poluvremenu. Došli smo do lakih poena koji su veoma važni za nas", rekao je Radonjić.

"Poslije svega toga, u drugom poluvremenu nastavili da kontrolišemo igru i to je bilo to. Već prekosutra nas čeka novi meč protiv Panathinaikosa i nadam se da ćemo biti spremi za njih. Ovo večeras je bila samo još jedna veoma dobra utakmica za nas", dodao je crnogorski stručnjak.

Zadovoljstvo nije krio ni Marko Simonović, najefikasniji igrač crveno-bijelih u sinoćnjem duelu.

"Velika pobjeda za nas. Znali smo da će ovo biti teška utakmica, oni su sjajan tim sa karakterom. Igraju dobro tokom cijele sezone i imali su težak meč prošle nedjelje. Ušli smo u utakmicu kao u svaku drugu i bilo je savršeno. Pobijedili su nas u Beogradu i to je bio još jedan razlog za nas da igramo što bolje i da pobijedimo i uspjeli smo", rekao je Simonović, koji je susret okončao sa 23 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Crvena zvezda je na omjeru od 11 pobjeda i osam poraza i trenutno je petoplasirana ekipa Eurolige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi