Navarro i Lampe sredili CSKA, Barcelona treća

Pobjeda Barcelone

Navarro i Lampe sredili CSKA, Barcelona treća

M. Šljivak

Košarkaši Barcelone osvojili su treće mjesto na završnom turniru Eurolige koji se igra u Milanu. Katalonci su u susretu za treću poziciju savladali moskovski CSKA rezultatom 93:78.

CSKA je bolje otvorila meč. Poveli su s 8:2, a Armejci su vodili i cijelim tijekom prve dionice. U jednom trenutku su imali i sedam poena prednosti, no nakon 10 minuta igre bilo je tri razlike, 24:21.

Serijom 6:0 Barca otvara drugi period. Katalonci su preuzeli kontrolu nad utakmicom, Juan Carlos Navarro je bio nezaustavljiv po Moskovljane, a iako je u pojedinim trenucima bilo i devet poena prednosti, Barca je na odmor otišla sa tri poena prednosti, 50:47.

Vodili su Katalonci i u trećoj dionici. Imali su u nekoliko navrata i 10 poena prednosti, ali je CSKA uspjela konstantno da se vraća. Nakon 30 minuta igre bilo je pet poena prednosti u korist Barcelone, 69:64.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ipak, CSKA nije imala snage za potpuni preokret. Barcelona je do kraja povećala prednost, te su stigli do pobjede u ovom susretu i osvajanja trećeg mjesta.

Juan Carlos Navarro je predvodio Barcelonu s 20 peona, Macej Lampe je dodao 17, a kod CSKA Saša Kaun je ubacio 13 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.