Navarro i Suarez u najboljoj petorci

ACB liga

Navarro i Suarez u najboljoj petorci

Nakon što je jučer Ricky Rubio izabran za najboljeg playa ACB lige danas su na pozicijama dvi i tri izabrani njegov klupski kolega Juan Carlos Navarro i Carlos Suarez iz madridskog Estudiantesa.

Izborom za najboljeg igrača na svojoj poziciji automatski se igrač bira u najbolju petorku lige. Današnjim izborom se Juan Carlos Navarro poravnao sa Luisom Scolom koji je također četri puta biran u najbolji tim lige. Po tri izbora imaju Pablo Prigioni i Felipe Reyes. Mladom 23-godišnjem Suarezu ovo je prvi izbor.

Juan Carlos Navarro je prije četiri dana izabran za MVP-a finala Eurlige, a danas je dobio novo priznaje. Prije četiri godine je izabran za MVP-a sezone u ACB ligi, a iste godine je Carlos Suarez izabran za otkrovljenje sezone. Navarro ove sezone bilježi nešto slabiji prosjek nego prethodnih godina, ali sa 14.6 poena i 3.2 asistencije po utakmici još uvijek predstavlja jednog od najboljih šutera Evrope.

Carlos Suarez je jedan od igrača koji može podjednako dobro odigrati na pozicijama od dva do četiri, a ove sezone je bio najbolji igrač Estudiantesa kojem je pomogao da se plasira u doigravanje. Ima statistiku od 11 poena, 2.3 asistencije i 5. 6 skokova po utakmici. Najbolju utakmicu sezone odigrao je u 24. kolu kada je upisao 18 poena, 9 skokova i 4 asistencije, a izabran je i za igrača marta mjeseca.

Iza njih dvojice u izboru su ostali Pete Mickeal, Rafa Martinez, Kostas Vasileiadis, Fernando San Emeterio, Victor Claver, Gerald Fitch, Jaycee Carroll, Tariq Kirksay i Carlos Jimenez. Sutra će biti poznati najbolji na pozicijama četvorke i petice, a u konkurenciji je i Mirza Teletović, koji će, nadajmo se, biti izabran u društvo Rubija, Navarra i Suareza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.