Navijači Knicksa u nevjerici zbog ugovora za Hardawaya
Foto: EPA

Dobija 71 milion dolara za četiri sezone

Navijači Knicksa u nevjerici zbog ugovora za Hardawaya

M. Šljivak

Rukovodstvo New York Knicksa napravilo je još jedan potez za pamćenje.

Doskorašnjem košarkašu Atlanta Hawksa Timu Hardawayu Junioru ponudili su četverogodišnji ugovor vrijedan 71 milion dolara, što je on bez imalo razmišljanja prihvatio.

Gotovo je sigurno da ekipa Hawksa neće izjednačiti ponudu, iako na to imaju pravo, pa ćemo ovog 25-godišnjeg košarkaša gledati u dresu tima iz Velike jabuke.

Navijači Knicksa ne mogu da vjeruju da je rukovodstvo tima izdvojilo toliko novca za Hardawaya, a pojedini nakon ovoga ne žele više da prate košarku.

"Idem spavati i neću se više buditi", napisao je jedan od navijača, što jasno govori koliko je razočarenja u New Yorku.

Hardaway je već dvije sezone igrao za Knickse. Oni su ga draftovali 2013. godine, ali je on dvije godine kasnije otišao u Atlantu kao dio trejda za Jeriana Granta.

Protekle sezone je odigrao dobru sezonu za Hawkse i prosječno je ubacivao 14,5 poena po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi