Navijači Panathinaikosa napali Spanoulisa i društvo

Grčki derbi nije mogao proći bez nereda

Navijači Panathinaikosa napali Spanoulisa i društvo

A. Beganović

U velikom grčkom derbiju košarkaši Olympiakosa nadigrali su Panathianikos (77:66), a ovaj susret kao i mnogo puta do sada, obilježili su navijački ispadi.

Ovaj put u centru pažnje su bili navijači Panathinaikosa koje je isprovocirao njihov nekadašnji ljubimac Vassilis Spanoulis.

Naime, nakon jedne pogođene trojke najbolji igrač Olympiakosa je stavio ruke na oba uha i okrenuo se prema navijačima Panathinaikosa, kluba čije je boje branio do ljeta 2010. godine.

Naravno, vrela grčka krv je proključala. Navijači su počeli preskakati ogradu, što su vidjeli Spanoulis i društvo, pa su pobjegli u svlačionicu. Prekid je trajao pola sata, a tribine su djelimično ispražnjene prije nastavka susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.