NBA Draft: Markelle Fultz prvi pick

Izabrala ga Philadelphia

NBA Draft: Markelle Fultz prvi pick

Playmaker Univerziteta Washington Markelle Fultz očekivano je izabran kao prvi pick na večerašnjem NBA Draftu, koji se održava u New Yorku.

Ovog 19-godišnjeg košarkaša izabrala je Philadelphia, a Fultz nije skrivao oduševljenje.

"Ovo je stvarno nevjerovatno. Sanjao sam o ovome, a kada sam čuo svoje ime, djelovalo je kao da me Bog zove", poručio je Markelle Fultz nakon što je izabran.

Inače, ovo je bio četvrti put da su 76ersi imali prvog picka u svojoj historiji nakon Douga Collinsa (1973.), Alena Iversona (1996.) i Bena Simmonsa (2016.).

Markelle Fultz je godinu dana nastupao na Univerzitetu Washington, gdje je prosječno bilježio 23,2 poena, 5,9 asistencija i 5,7 skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi