NBA igrač stigao u Real

Chasson Randle postao Kralj

NBA igrač stigao u Real

M. Šljivak

Madridski Real će u ostatku sezone biti znatno ojačan na poziciji playmakera.

Novi član Kraljeva iz Madrida postao je američki bek Chasson Randle koji je s Realom potpisao ugovor do kraja sezone.

Radi se o košarkašu koji je protekle sezone imao NBA iskustvo. Nastupao je za New York Knickse i Philadelphia 76erse. Odigrao je ukupno 26 utakmica i ubacivao je preko pet poena po meču.

Međutim, Knicksi za koje je igrao od februara nisu računali na njega u novoj sezoni. Dobio je otkaz, pa je odlučio da karijeru nastavi u Evropi.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Real je bio najkonkretniji u pregovorima s njima. Odlučio je da potpiše za španskog velikana gdje će provesti narednu sezonu.

Zanimljivo je svakako da je Randle profesionalnu karijeru počeo u Evropi. Igrao je sezonu za češki Nymburk, a kasnije je otišao u NBDL ligu gdje je igrao za Westchester i Delaware.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi