"NBA igrači se dopinguju i uzimaju steroide"

Legendarni George Karl tvrdi

"NBA igrači se dopinguju i uzimaju steroide"

Legendarni američki trener George Karl je u svojoj biografiji napisao da je siguran da se današnji NBA košarkaši dopinguju.

Njegova knjiga pod nazivom "Bijesni Karl: Mojih 40 godina preživljavanja NBA diva, generalnih menadžera i loše selekcije šuta" otkriva brojne detalje iz bogate karijere, a mnogo je napisano i o njegovom odnosu sa igračima.

"Hvalimo se da imamo bolji program doping testova u odnosu na NFL ili MLB, ali očigledno da postoji problem sa dopingom igrača. Istina, drugačiji su nego prije 30 godina. Taj problem me muči mnogo više od budala koji koriste rekreativne droge", napisao je Karl, te nastavio:

"Igrači se dopinguju. Neka mi neko objasni kako neki sa godinama postaju mršaviji i spremniji? Da li je moguće da se tako brzo oporavljaju od povreda? Zašto idu u Njemačku van sezone? Sumnjam da je zbog kiselog kupusa, a vjerovatno se radi o novim nedozvoljenim sredstvima koje imaju u Evropi, a koje se teško detektuju. Želimo da uspjehe imaju najbolji sportisti, a ne najbolje varalice, ali ne znamo šta uraditi po tom pitanju".

George Karl smatra da se igrači dopinguju hormonima rasta kao i da produžuju karijeru raznim nedozvoljenim supstancama, a o tome se može više pročitati u njegovoj autobiografiji.

Legendarni trener je tokom svoje bogate karijere vodio brojne NBA klubove poput Clevelanda, Golden Statea, Seattlea i Denvera, a u dva navrata je bio trener Real Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti