NBA legenda o Nurkiću: U Denveru se sigurno kaju zbog trejda
Foto: EPA

Scottie Pippen i Tracy McGrady govorili o odluci Nuggetsa

NBA legenda o Nurkiću: U Denveru se sigurno kaju zbog trejda

Nakon što je postalo jasno da Portland pobjeđuje Denver u utrci za osmo mjesto u Zapadnoj konferenciji i play-off poziciju, u američkim medijima se sve više diskutuje o odluci Nuggetsa da trejduju Jusufa Nurkića u Trail Blazerse.

Gostujući u sportskom programu jedne amričke televizijske kuće, o odlući Denvera da Nurkića trejduje najvećim rivalima za play-off poziciju Portlandu razgovrali su i NBA legende Scottie Pippen i Tracy McGrady.

"Prema onome kako on sad igra, morate imati makar malo žaljenja zbog ovog poteza. Mislim da su napravili dobar potez jer je bilo očigledno da on i Jokić teško mogu igrati u istoj ekipi, ali kada pogledaju kako igra, siguran sam da su svjesni da su mogli dobiti puno više u ovoj razmjeni", rekao je McGrady, nekada najbolji strijelac NBA lige.

Legendarn krilni igrač i šestostruki NBA prvak sa Chicago Bullsima, Scottie Pippen, smatra da se u taboru Nuggetsa sada sigurno kaju kada pogledaju kako Nurkić igra u Portlandu.

"Morali su dobiti više za njega, pogledajte kako sada igra, potpuno se preporodio. U Denveru sigurno žale zbog ovog poteza. Jako teško vam padne kada se igrač kojeg ste trejdovali, i to u glavne konkurente za play-off, vrati i "osveti" na ovakav način", izjavio je Pippen osvrnuvši se na prvu utakicu koju je Jusuf Nurkić odigrao protiv Denvera nakon što se pridružio Trail Blazersima.

Jusuf Nurkić se pridružio najvećim imenima NBA košarke, kada su ovakve utakmice u pitanju.

Naime, osim Nurkića, samo su još Charles Barkley i Kareem Abdul-Jabbar postigli preko 30 poena i ostvarili više od 15 skokova, u prvim utakmicama protiv bivših klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi