NBA neće kazniti Zazu Pachuliju
Foto: EPA

Zbog poteza koji je prouzrokovao povredu Leonarda

NBA neće kazniti Zazu Pachuliju

Golden State Warriorsi su u nedjelju savladali San Antonio Spurse, u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije, nakon velikog preokreta.

Warriorsi su imali ogoroman zaostatak sve do početka drugog poluvremena kada je igru zbog povrede morao napustiti najbolji igrač Spursa Kawhi Leonard. Njegov izlazak iz igre oslabio je Spurse, ali i, čini se, ohrabrio ekipu Warriorsa koja je na kraju uspjela slaviti važnu pobjedu.

Leonard se povrijedio nakon što je, poslije upućivanja šuta, doskočio na nogu Pachulije i tako iskreno skočni zglob. 

Mnogi smatraju da je centar Warriorsa namjerno postavio svoju nogu ispod Leonarda, koji je već imao problema sa istim zglobom, a ovaj potez je od tada postao glavna tema u medijima koji pokrivaju takmičenje u NBA ligi.

Nakon utakmice i sam Leonard je izjavio da ne misli da se radilo o prljavom potezu, a to isto je izjavio i Pachulija, dok je, sa druge strane, trener San Anotnija Gregg Popovich pošteno iskritikovao igrača Warriorsa zbog njegovog poteza koji je prouzrokovao povredu njegovog košarkaša.

Iako je puno onih koji se slažu sa Popovichem, i vjeruju da bi Zaza Pachulija trebao biti kažnjen, to po svemu sudeći neće biti slučaj.

Naime, američki ESPN saopštava da se ne očekuje nikakav potez rukovodstva NBA lige po ovom pitanju i da sankcija za centra Warriorsa neće biti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti