NBA uvodi novo pravilo za odmaranje igrača

Zvijezde se ne mogu više pravdati da su umorni

NBA uvodi novo pravilo za odmaranje igrača

E. Čaušević

Čelni ljudi NBA lige objavili su da će od naredne sezone imati neka nova pravila, a jedno od njih bit će i što se tiče odmaranja košarkaša.

Prvi čovjek najbolje košarkaške lige na svijetu Adam Silver potvrdio je da će NBA naredne sezone uvesti pravilo o tome kada će košarkaš imati priliku da odmara, te koliko će jedna ekipa moći istovremeno da odmara igrača. Poznato je da mnoge zvijezde u NBA često propuštaju mečeve, a kao glavni razlog navode umor.

Upravo zbog toga se nalaze često udaru kritika navijača i sada su u NBA odlučili poduzeti nešto u tom slučaju. Novo pravilo će najvjerovatnije biti da će košarkaši moći odmarati samo u domaćim utakmicama, te da više zvijezda jedne ekipe neće moći propustiti istu utakmicu zbog umora.

"Zalagat ćemo da se nešto promijeni u narednoj sezoni što se tiče odmaranja košarkaša. Oni će moći da odmaraju samo pred domaćom publikom. Više neće biti dozvoljeno da NBA zvijezda propusti meč zbog umora. Pa, vidjet ćemo kako će to funkcionisati", rekao je Silver.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi