"Ne idem u NBA dok ne osvojim Euroligu"

Košarkaš Fenerbahčea

"Ne idem u NBA dok ne osvojim Euroligu"

Srbijanski reprezentativac Bogdan Bogdanović ima želju da se okuša u najjačoj ligi na svijetu, ali tek nakon što osvoji Euroligu.

Bogdanović je prošle sezone sa Fenerbahčeom dogurao do finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a ovaj put želi da ode korak dalje.

"Odlazak u NBA je san za mene, ali odbio sam ponudu Phoenixa jer, iskreno, ne želim da idem tamo bez trofeja Eurolige. Prošle godine smo izgubili trofej zbog jednog skoka dvije sekunde prije kraja. Naravno da košarka nije samo kada imaš loptu u posjedu, ali gubili smo 20 razlike u prvom poluvremenu, morali smo bolje... ", izjavio je 24-godišnji košarkaš.

"Izgubili smo finale u Berlinu, ali sada želimo do pehara. Ipak, dug put je do finala, moramo puno da radimo. Pod pritiskom smo, ali izborićemo se sa njim", dodao je Bogdanović.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Mladi bek šuter je u prošloj sezoni odigrao 28 mečeva u Euroligi, a na njima je prosječno bilježio 11.7 poena, 3.3 skoka i tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije