Ne može im niko ništa: Amerikanci pregazili Srbiju!

Uvjerljiv trijumf u finalu

Ne može im niko ništa: Amerikanci pregazili Srbiju!

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija SAD-a pobijedila je Srbiju s uvjerljivih 96:66 u finalu Olimpijskih igara.

NBA zvijezde nisu imale problema u ovom meču i na kraju su do zlata Amerikanci došli u velikom stilu.

Prva četvrtina je donijela dosta izjednačenu košarku. Srbija se nije prepala Amerikanaca, koji su dominirali u skoku, ali su u skoku očekivano bili dominantni.

Jako loš šut imale su obje selekcije u prvoj dionici. Pogođena je po jedna trojka na obje strane, a upravo trojkom Kevina Duranta zaključena je prva četvrtina vodstvom SAD-a od četiri poena razlike, 19:15.

Kevin Durant je proradio u drugoj dionici. Vezao je tri trojke, Srbija je dosta griješila, pa je razlika uskoro bila i dvocifrena. Priključio se Durantu i DeMarcus Cousins, prednost je iz napada u napad rasla, a na odmor se otišlo sa 23 poena prednosti u korist Amerikanaca, 52:29.

Nije bilo previše uzbuđenja u nastavku utakmice. Prednost Amerikanaca je rasla, a Srbija jednostavno nije imala odgovor na fantastičnu igru večerašnjeg rivala.

Nakon 30 minuta igre bilo je 36 poena razlike, 79:43.

Do kraja utakmice su se košarkaši SAD-a poigravali. Nemilosrdno su trpali koš Srbije i na kraju su stigli do zlata u Riju.

Kevin Durant je predvodio SAD do pobjede s 30 poena, dok je kod Srbije Nemanja Nedović ubacio 14 poena.

Finale:

Srbija - SAD 66:96

SRBIJA: Teodosić 9, Simonović 3, Bogdanović 7, Marković 3, Kalinić 3, Nedović 14, Birčević 1, Raduljica 7, Jokić 6, Štimac, Jović 3, Mačvan 11.

SAD: Butler 2, Durant 30, Jordan 4, Lowry 5, Barnes 2, DeRozan 6, Irving 4, Thompson 12, Cousins 13, George 9, Green 2, Anthony 7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi