Nakon krađe protiv Barce oglasio se i predsjednik La Lige

Javier Tebas potvrdio uvođenje VAR-a

Nakon krađe protiv Barce oglasio se i predsjednik La Lige

E. Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Barcelone u nedjelju su remizirali protiv Valencije (1:1) u derbiju 13. kola španske La Lige.

Katalonski klub je u finišu utakmice uspio da dođe do izjednačenja na Mestalli kada je Lionel Messi odlično asistirao Jordiju Albi koji je zatresao mrežu svog bivšeg kluba. Međutim, ono što je bacilo mrlju na derbi Valencije i Barcelone jeste velika greška sudija u prvom poluvremenu.

Naime, sudija nije priznao čist gol Lionela Messija kada se jasno vidjelo da je lopta prešla gol-liniju. Igrači Barcelone su žestoko protestvovali, ali je sudija samo odmahnuo rukama. Jasno je odmah bilo da će ova greška napraviti haos u Španiji i mnogi već odmah optužuju da se namješta titula Real Madridu.

Nakon svega oglasio se i predsjednik La Lige, Javier Tebas, koji je poručio da je svima jasno da je gol bio čist, te da će ovakve situacije biti prošlost jer će La Liga prema svemu sudeći naredne sezone uvesti video tehnologiju (VAR).

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Gol je vidjela cijela Španija i cijeli svijet. Ako kažem da nije bio gol onda ćete mi reći da sam slijep. Bio je gol i ništa drugo. Nadam se da ćemo naredne sezone s VAR-om riješiti ove probleme. Radimo na tome da sljedeće sezone VAR bude dio La Lige", rekao je Tebas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi