"Neću biti starter? Nije problem, ima još 29 klubova u ligi"

Kenneth Faried zna šta želi

"Neću biti starter? Nije problem, ima još 29 klubova u ligi"

E. Škorić

Nije lako dobiti mjesto u startnoj petorci u bilo kojem NBA timu, ali Kenneth Faried ne želi sjediti na klupi.

Faried ima ugovor s Denver Nuggetsima do 2019. godine, ali tvrdi kako nije igrač koji treba da sjedi na klupi, pa želi da igra što češće. Dao je ultimatum Nuggetsima...

"Nisam ja igrač za klupe. To odavno govorim. Ja sam starter. Volim da čujem gomilu na tribinama, počevši od predstavljanja kao br. 35 Kenneth Faried i slično. Da, to sam ja, to je moj život. Borit ću se uvijek da budem starter", rekao je Faried, dodavši:

"Postoji 29 drugih timova u ligi, tako da... Ko ne želi da budem starter, taj me neće ni imati. Ako me Denver bude do kraja poštovao, onda ću biti tu. Hej, pa imam 29 godina, možda mogu dao dem negdje drugo i napravim ono što trebam. Međutim, sretan sam ja i u Denveru, samo je važno da igram".

U prošloj sezoni Faried je igrao u prosjeku 21.2 minute, što mu je bilo dovoljno za prosjek od 9,6 poena i 7.6 skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi