Nedović: Srbija je zaslužila zlato
Foto: EPA

Reprezentativac Srbije

Nedović: Srbija je zaslužila zlato

U Istanbulu večeras će biti odigrano finale Eurobasketa u kojem će snage odmjeriti Slovenija i Srbija. 

Blagi favorit je svakako selekcija Srbije koja po treći put u posljednje četiri godine učestvuje u završnoj borbi za medalje, a u trijumf "Orlova" je uvjeren i Nemanja Nedović koji zbog povrede nije otišao na Eurobasket.

Iako nije sa saigračima u Istanbulu, ovaj košarkaš Unicaje pomno prati sve utakmice Srbije. 

"Niko nije očekivao da će Srbija doći do finala i to na ovakav način, sa samo jednim porazom u grupnoj fazi", prokomentarisao je Nedović i potom nastavio:

"Volio bih kada bi Srbija osvojila zlato, jer su to ovi igrači zaslužili. Sada je pravo vrijeme za to poslije srebrnih medalja na Svjetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama." 

Zbog obaveza je spriječen da putuje u Istanbul.

"Želio sam ići bodriti saigrače, ali let za Malagu u ponedjeljak nije prava opcija, a imam trening. Neću ići, no siguran sam da ako pobijede, slavit će i za mene." 

Jubilarno 40. finale Evropskog prvenstva igra se u 20:30 sati. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi