Neka bude primjer drugima - Pau Gasol

Igrat će za Španiju na Eurobasketu

Neka bude primjer drugima - Pau Gasol

E. Škorić

Mnogi mladi i perspektivni košarkaši zbog kojekakvih razloga odbijaju nastupati za svoju zemlju, no Pau Gasol i sa 37 odaziva se pozivu španskog selektora

Ako mlade NBA zvijezde odbijaju zbog unosnih NBA ugovora i "umora" nastupati za reprezentaciju, Gasol ne zna reći NE. Centar San Antonio Spursa nastupat će od 31. avgusta do 17. septembra na Eurobasketu.

"Mogu da potvrdim svoje prisustvo u nacionalnom timu i namjeru da nastavim da osvajam medalje i bilježim uspjehe sa svojom reprezentacijom", poručio je Pau Gasol.

"Svaki turnir potencijalno može da bude posljednji i zato morate da date sve od sebe i da razmišljate u tom pravcu. Vidjećemo da li ću za dvije godine igrati na Svjetskom prvenstvu", zaključio je.

Veliki Pau bio je najbolji u redovima Furije na prošlom Eurobasketu kada je Španija osvojila naslov, a sa reprezentacijom je osvojio 10 medalaj, od čega četiri zlatne. 

Kamo sreće da je više košarkaša poput Pau Gasola, koji zna da postavi prioritete u životu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti