Nekadašnji trener Cibone postao pomoćni trener Cedevite

Rimac postao pomoćnik Zdovuc

Nekadašnji trener Cibone postao pomoćni trener Cedevite

D. Rakanović

Nekadašnji trener Cibone Slaven Rimac prihvatio je ponudu Cedevite da bude pomoćni trener. 

Rimac je vodio Cibonu od novembra 2013. do decembra 2015. godine i od tada je bio bez angažmana. Rimac ipak nije sjedio skrštenih ruku nego je za to vrijeme završio višu trenersku, a pored toga je dobio i licencu za trenera u Francuskoj. 

Novi pomoćni trener Cedevite ima velika očekivanja od slijedeće sezone. 

“Cedevita je klub i projekat koji svake godine želi napraviti iskorak. Posljednje dvije godine nije se uspjela plasirati u Euroligu jer pored jake Zvezde nije bilo mogućnosti. Sigurno da ove sezone imamo jako puno motiva i želje da prije svega napadnemo Zvezdu, ali ima tu i drugih kvalitetnih ekipa. Mislim da neće biti lako, ali mislim da ćemo složiti dobru ekipu i da ćemo prije svega biti kvalitetna ekipa koju će ljudi rado doći gledati”, rekao je Rimac za službenu stranicu kluba. 

On je dodao da se sa glavnim trenerom Jurom Zdovcem sreo tek nekoliko puta.

“S Jurom sam se sreo četiri-pet puta, ali više su to bili razgovori vezani za igrače i potpise. Svaki trener ima u glavi neku svoju određenu želju kako bi htio da to izgleda, ali jako puno toga ovisi i o tome kakvi budu igrači i ko će se potpisati. Imamo kostur domaćih hrvatskih igrača, ali mislim da je pred nama dosta posla da dovedemo pojačanja koja nam mogu pomoći u ostvarivanju naših ciljeva", rekao je Rimac.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi