Neki su već na All-Star meču: Curry, George i ostali

Ko sve briljira u NBA ligi?

Neki su već na All-Star meču: Curry, George i ostali

E. Škorić

Još je rano pričati o All-Star utakmici, no prema dosadašnjem dijelu sezone - da se naslutiti ko će sve prisustvovati najvećem spektaklu u NBA ligi.

U kraćoj analizi, možete upoznati najbolje igrače dosadašnjeg dijela NBA lige. Krenut ćemo sa Istokom.

Za trenera tima Istočne konferencije bi mogao biti postavljen David Blatt, koji trenira Cleveland Cavalierse. 

George i James bi trebali biti sigurni

Za Istok bi nastupali Kyle Lowry, koji je u Torontu trenutno na prosjeku od 20.6 poena, 6.4 asistenije, 2.8 ukradenih lopti i 4.5 skoka. Lowry briljira u dresu Raptorsa i lako bi se mogao naći u idealnoj petorci Istočne konferencije.

Jimmy Butler, bek šuter Chicago Bullsa, ima prosjek od 21.1 poen, 5.2 skoka i 3.4 asistencije, te 2.1 ukradenu loptu. Kako Derrick Rose ne igra, obzirom da ga muče povrede, Butler je sasvim sigurno ključna figura u timu Bikova. 

Paul George se vratio nakon teške povrede, a ove sezone naprosto dominira i znao je ubaciti po 40 poena na meču. Na prosjeku je od 25.9 poena, 8.4 skoka i 4.8 asistencija. Uz Stephena Curryja, izgleda zasad kao glavni kandidat za MVP nagradu. 

LeBron James je najbolji košarkaš današnjice i kada god zagusti Cleveland Cavaliersa, tu je da povuče. Ubacuje u prosjeu 25.7 poena, ima 7.1 skova i 6.8 asistencija. Cavsi su najbolji tim na Istoku, imaju sjajnog trenera, a s Jamesom u ekipi - titula se očekuje. Teško da će i ovaj All-Star proći bez LBJ-a.

Andre Drummond, centar Detroit Pistonsa, igra sve bolje, a ove sezone je eksplodirao. Ubacuje 181. poen uz 17.8 skokova po utakmici, a tu su i česte blokade. Nakon odlaska Greg Monroea, postao je ključni igrač Pistonsa.

Rezervne opcije za All-Star na Istoku su: Isach Thomas iz Bostona, Bradley Beal iz Washingtona, Dwayne Wade iz Miamija, Carmelo Anthony iz New Yorka, Kevin Love iz Clevelanda, Paul Millsap iz Atlante, Hasan Whiteside iz Miamija...

Curry i još četvorica

Naravno, svoje mjesto u najboljem timu još traže igrači poput Jeffa Teaguea, Kembe Walkera, DeMara DeRozana, Giannisa Antetokounmpoa, Chrisa Bosha, Al Horforda, Brooka Lopeza, Greg Monroea ili Paua Gasola.

Još veća je konkurencija na Zapadu. Za trenera bi se mogli postaviti Steve Kerr i Luke Walton iz Golden State Warriorsa.

Stephen Curry, čini se, ima zagarantovano mjesto i samo je pitanje hoće li on ponovo dobiti MVP titulu. Curry u prosjeku ubacuje 32.1 poen, ima prosjek od 4.9 asistencija. Playmaker Warriorsa ubacuje trojke 'kao lud', ali je sjajan razigravač i čovjek koji će godinama pred nama dominirati u NBA ligi.

Russell Westbrook, košarkaš Oklahome, također bi trebao igrati u All-Star utakmici. Njegova eksplozivnost nam je svima poznata, a po meču ubacuje 28.1 poena uz čak 10.3 asistencije i 7.4 skokova. Eto, skoro je pa na triple-double učinku prosječno! Razigrao se, posebno je dominirao dok nije bilo Kevina Duranta, no i sada ide visoko preko svog prosjeka... 

Kevin Durant se vratio nakon povrede, pa je opet imao jednu povredu, no evo ga - na parketu. Ne treba puno trošiti riječi na atletu iz Oklahome. Polako se vraća u pravu formu, no i sada je na 28.2 poena, sedam skokova i tri asistencije u prosjeku. S Westbrookom čini vjerovatno najjači tandem u ligi.

Kawhi Leonard je dvije sezone ranije osvojio titulu sa San Antonio Spursima i bio je MVP lige, a i ove sezone je sjajan sa 21.8 poena u prosjeku. Osim toga, ima po utakmici 7.9 skokova i 2.2 asistencije, te 1.1 blokadu i 1.9 ukradenih loptu. Uz Tonyja Parkera je lider Spursa, očekujemo ga u All-Star meču...

Blake Griffin dominira u reketu, ubacuje za Clipperse ove sezone 25.4 poena uz 8.7 skokova. Asistenija mu nije jača strana, no taj dio posla ionako prepušta Chrisu Paulu. Clippersi ne blistaju ove sezone, ali Griffin je sve bolji i bolji.

Mnogi se nadaju pozivu

All-Staru se sa Zapada još nadaju i Brandon Knight, saigrač našeg Mirze Teletovića, potom James Harden, mladi Andrew Wiggins, Draymond Green, Anthony Davis, DeMarcus Cousins, Marc Gasol, Rajon Rondo, Damian Lillard, Derrick Favoris, LaMarcus Aldridge, Karl Anthony Towns, Klay Thompson...

Sve u svemu, svake noći spektakl na  NBA parketima, a ovi gore nabrojani su ti koji nas ostavljaju budnima do ranih sati. U februaru će neki od njih biti u idealnim petorkama velikog spektakla, a neko će na kraju ponijeti i MVP titulu... Curry? Vjerovatno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.