Nekoliko španskih klubova želi osnovati novu ligu

Potencijalno osnivanje novog takmičenja

Nekoliko španskih klubova želi osnovati novu ligu

E. Ganibegović

Četiri od pet klubova iz Španije, koji će se sljedeće sezone takmičiti u Euroligi, su se jučer sastali u Barceloni i razgovarali o potencijalnom osnivanju novog takmičenja.

Predstavnici Real Madrida, Barcelone, Baskonije i Unicaje Malage održali su sastanak u jednom restoranu, koji se nalazi u Barceloni i pregovarali o mogućem stvaranju novog prvenstva, koji bi mogao zamijeniti, ili takmičiti se sa Liga Endesom, izvještava Mundo Deportivo. 

Prema izvještaju Mundo Deportiva, ovi klubovi nisu zadovoljni, jer ACB (Udruženje košarkaških klubova) nije htjelo da smanji broj klubova na 16, kako se inicijalno dogovorilo sa španskom federacijom i CSD-om (Vijećem višeg sporta). Real Betis je ponovo uvršten u Liga Endesu, nakon tužbe, a naredne sezone će se 18 klubova takmičiti u ligi. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ovi klubovi razmišljaju o ideji osnivanja novog španskog takmičenja već dugo, a ovaj najnoviji događaj je bila kap koja je prelila čašu. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi