Nekoliko zanimljivih trejdova u NBA ligi

Bogdanović u Wizardsima, Ilyasova u Hawksima

Nekoliko zanimljivih trejdova u NBA ligi

M. Šljivak

Posljednji dan prelaznog roka u NBA ligi donio je već nekoliko zanimljivih dogovora.

Tako će Mostarac Bojan Bogdanović u nastavku sezone nositi dres Washington Wizardsa. Sjajni šuter je zajedno sa Chrisom McCulloghom poslat u Wizardse u zamjenu za Andrewa Nicholsona, Marcusa Thorntona i pik prve runde ovogodišnjeg drafta. Odmah nakon dogovora, Brooklyn Netsi će otpustiti Thorntona.

Zanimljivu razmjenu odradili su Atlanta Hawksi i Philadelphia 76ersi. Iako dogovor  još uvijek nije služben, turski košarkaš Ersan Ilyasova će obući dres Hawksa u ostatku sezone, dok će put Phile brazilski centar Tiago Splitter i dva pika druge runde NBA drafta.

Još uvijek traju pregovori o trejdu New York Knicksa i Minnesota Timberwolvesa. Glavne zvijezde razmjene su Derrick Rose i Ricky Rubio, koji bi trebali zamijeniti ekipe, ali za sada posao koči tim iz Velike jabuke, jer pored Rubija žele i srbijanskog košarkaša Nemanju Bjelicu.

Do kraja dana novi tim bi trebao imati i centar Philadelphije Jahlil Okafor. Njegova nova destinacija bi mogli biti Chicago Bullsi, koji još uvijek pregovaraju sa 76ersima oko mogućeg trejda.

Sigurno je da će preostali sati prelaznog roka u NBA ligi donijeti još nekoliko trejdova, ali za sada je broj jedan prelazak DeMarcusa Cousinsa iz Sacramento Kingsa i New Orleans Pelicansa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi