Nema više Lob Cityja: Clippersi trejduju Chrisa Paula
Foto: EPA

Sjajni playmaker u Houston Rocketsima

Nema više Lob Cityja: Clippersi trejduju Chrisa Paula

Prema riječima uglednog američkog novinara Adriana Wojnarowskog, Chris Paul više neće biti član Los Angeles Clippersa. Iskusni playmaker će, nezvanično, biti trejdovan u Houston Rocketse.

Američki mediji saopštavaju da je ovaj trejd "gotova stvar", jer su Clippersi pristali na ovakav potez, te da se samo čeka službena potvrda. Clippersi će tako za Paula od Houstona dobiti Patricka Beverleyja, Sama Dekkera, Loua Williamsa i jedan pick prve runde na narednom NBA draftu.

Paul je i dalje jedan od najboljih playmakera u ligi, iako su mu već 32 godine. On ni u jednoj sezoni svoje dosadašnje NBA karijere nije, u prosjeku, bilježio manje od 15 poena i sedam asistencija, a ovaj trejd označava početak velikih promjena u Clippersima.

Chris Paul je zajedno sa Blakeom Griffinom i DeAndreom Jordanom činio okosnicu popularnog "Lob Cityja", ali Clippersi ni sa Paulom u ekipi nikada nisu uspjeli doći do NBA finala. Clippersi su ipak "uhvatili zadnji voz" i trejdovali Paula prije nego što je postao slobodan igrač, te su na taj način uspjeli izvući najviše iz ove situacije.

Ovaj trejd predstavlja i veliko pojačanje za Houston, iako su Rocketsi izgubili odličnog defanzivca Beverleyja, te solidnog Loua Williamsa i Sama Dekkera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi