Nemanja Gordić ugostio osobe sa Downovim sindromom
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

U sklopu projekta 'One team'

Nemanja Gordić ugostio osobe sa Downovim sindromom

Trening Cedevite je posjetilo petnaestak mladih osoba sa Downovim sindromom, a tamo su ih ugostili bh. reprezentativac Nemanja Gordić i njegov saigrač Tomislav Zubčić.

Euroliga je pokrenula projekat 'One team' u sklopu kojeg su timovi koji su u ovoj sezoni igrali u najjačem klupskom takmičenju u Evropi pružili pažnju osobama sa mentalnim zaostatkom.

"Najljepše je kada možete nekome pomoći. Cedevita je klub koji mora biti društveno osviješten i pomagati osobama sa posebnim potrebama da se lakše uklope u društvo", rekao je Tomisav Zubčić, košarkaš Cedevite.

Cedevita je ugostila osobe iz Udruge Down 21, što je predsjednica te organizacije Dubravka Bradić istakla kao potez za svaku pohvalu. Ona kaže da su sportske aktivnosti neophodne osobama sa Downowim sindromom i da je njihova sreća nešto što se ne može opisati i kupiti novcem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.