Nenad Marković više nije trener Tenerifa

Bh. stručnjak ostao bez posla

Nenad Marković više nije trener Tenerifa

Bh. košarkaški sturčnjak Nenad Marković danas je sporazumno raskinuo ugovor sa Tenerifima. 

Uprava Tenerifa je raskinula ugovor s Markovićem nakon što je španski klub u proteklom periodu bilježio loše rezultate, a odluka o razlazu između dvije strane je potvrđena i na klupskoj stranici. 

Klub sa Kanarskih ostrva zahvalio se Markoviću na saradnji i poželio mu sreću na profesionalnom i osobnom planu.

Marković je na kormilo Tenerifa stigao ljetos. Na startu sezone klub je pod njegovim vodstvom bilježio izuzetno dobre rezultate i bio je u samom vrhu prvenstva, ali onda je uslijedila serija loših rezultata, nakon koje je došlo do raskida saradnje. 

Pored Tenerifa, Marković je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio ekipe Bosne, Panioniosa, KAOD-a, Trabzona i Karsiyake.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi