Neobičan sponzor na dresu Orlanda

Dogovorena trogodišnja saradnja

Neobičan sponzor na dresu Orlanda

D. Rakanović

Uprava Orlando Magica objavila je da je danas potpisala sponzorski ugovor sa kompanijom Walt Disney. 

Logo ove kompanije krasiće dres Magica naredne tri sezone, a finansijski uslovi ugovora nisu objavljeni. 

NBA liga je odobrila da od slijedeće sezone po prvi put u istoriji NBA lige mogu se pojavljivati reklame kompanija. Orlando je sedma NBA ekipa koja je potpisala ugovor sa sponzorom za narednu sezonu. Prije Orlanda to su učinili i Cleveland, Philadelphija, Boston, Sacramento, Utah i Boston.

Direktor Magica Alex Martins izjavio je da je veoma zadovoljan što je postignut dogovor sa kompanijom Disney.

"Kako je Orlando naš rodni grad, magija je uvijek bila ključna u našem DNK. Ovaj dogovor sa Disneyem zaokružiće našu priču i predstavlja okupljanje dvije dinamične organizacije koje su postali sinonimi za Orlando", rekao je Martins i dodao: 

"Ovo je savršen izbor za obje organizacije u smislu brendiranja NBA dresova". 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije