Nervozni Galinari šakom udario centra Holandije

Na pripremnoj utakmici

Nervozni Galinari šakom udario centra Holandije

D. Rakanović

Pripremni mečevi pred velika takmičenja obično nazivamo prijateljskim. Međutim duel između Italije i Holandije nije nimalo izgledao kao prijateljski.

 

Zvijezda Italije Danilo Galinari izgubio je živce i potukao se sa centrom Holandije Jitom Kokom poslije duela pod košem. 

Naime, Holanđaniin je prilikom borbe za poziciju udario Galinarija po licu, a Italjan mu nije ostao dužan, te je odmah nasrnuo na njega i udario ga šakom gotovo ga nokautiravši.

Kako prenose italijanski mediji, Galinari je nakon utakmice morao do bolnice kako bi se provjerilo stanje šakom. ESPN  je potvrdio da je Galinari doživio povredu palca, ali se očekuje da će biti spreman za Eurobasket. 

Inače, Italija je savladala Holandiju sa 66:57. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi