Nestvarno poluvrijeme Houstona dovoljno za razbijanje Sunsa

Rocketsi postigli 142 poena

Nestvarno poluvrijeme Houstona dovoljno za razbijanje Sunsa

Košarkaši Houstona su od danas novi lideri zapadne konferencije NBA lige nakon što su kao gosti savladali Phoenix Sunse rezultatom 142:116.

Harden, Paul i društvo su u Talking Stick Resort Areni bili nevjerovatno efikasni, što se posebno odnosi na prvo poluvrijeme u kojem su postigli 90 poena. Posljednji put je u NBA ligi neka ekipa za poluvrijeme postigla 90 ili više poena još 1991. godine, a zanimljivo je su i tada to učinili Rocketsi.

Houston je nakon prve dionice vodio sa 45:23, a nakon poluvremena sa 90:65 i pitanje pobjednika je već tada bilo riješeno. Do kraja utakmice su košarkaši Houstona još malo povećali svoju prednost i ubilježili vrlo visok trijumf.

Prvo ime utakmice bio je James Harden sa 48 postignutih poena, od čega većinu u prvom poluvremenu. Anderson je ubacio 24, Capela 12 a Paul 11 poena. U poraženom timu najefikasniji je bio Daniels sa 23 poena, a pratio ga je Monroe sa 20.

Houstonu je ovo bila 12. pobjeda u sezoni i ovaj tim je zahvaljujući tome pretekao Golden State i zasjeo na prvu poziciju na Zapadu. Phoenix je upisao 11. poraz i ostao je na 13. poziciji zapadne konferencije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi