Nesuđeni reprezentativac BiH nastupa za Rumuniju na EB?

Američki playmaker trebao nastupati za BiH 2014. godine

Nesuđeni reprezentativac BiH nastupa za Rumuniju na EB?

D. Rakanović

Nesuđeni košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Amerikanac DJ Cooper mogao bi u budućnosti nastupati za reprezentaciju Rumuniju. 

Cooper je gostujući u emisiji Eurostep izjavio da se može priključiti rumunskoj reprezentaciji na ovogodišnjem EuroBasketu.

Američki playmaker trebao je nastupati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Eurobasketu 2015. godine, ali je napustio pripreme nacionalnog tima zbog porodičnih razloga, te se nikada više nije vratio. 

Cooper trenutno igra u francuskom Pau Orthezu i proglašen je za MVP-a francuskog prvenstva. 

On je prosječno postizao 13,1 poena, uz 11,2 asistencija, pet skokova i 2,5 ukradenih lopti. 

Rumunija će biti domaćin grupe C na EuroBasketu u kojoj će igrati i Hrvatska, Češka Republika, Španija, Crna Gora i Mađarska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi