Netsi iznenadili Hawkse, Hornetsi uvjerljivi

NBA liga

Netsi iznenadili Hawkse, Hornetsi uvjerljivi

E. Škorić

Košarkaši Charlotte Hornetsa lagano su savladali Phoenix Sunse, dok je Brooklyn iznenadio Atlantu.

Hornetsi su sa 120:106 pobijedili Phoenix, pa su zadržali šanse da izbore doigravanje na kraju sezone.

Raspucani domaćini imali su plus 20 nakon prve četvrtine (38:18), a na poluvremenu su vodili 69:47 i do kraja nisu ispuštali uvjerljivu prednost.

Kemba Walker je s 31 poenom vodio domaće do pobjede, dok je Marvin Williams ubaci o21, a Nicolas Batum 18 poena. Devin Booker je ubacio 23 poena na drugoj strani, a Waren 21. 

Netsi su sa 107:92 iznenadili Hawkse u Atlanti, a ključan čovjek u pobjedi gostiju bio je Brook Lopez sa 23 poena i sedam skokova, dok je Jeremy Lin dodao 19 poena uz osam asistencija.

Kod Hawksa Denis Schroder je ubacio 24 poena uz osam asistencija, Dwight Howard je imao učinak od 19 poena i 16 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije