Netsi nakon produžetka izjednačili na 2:2 u seriji

Sjajna utakmica u Brooklynu

Netsi nakon produžetka izjednačili na 2:2 u seriji

Košarkaši Brooklyn Netsa su u sjajnoj utakmici nakon produžetka savladali Atlantu rezultatom 120:115 i tako stigli do poravnanja u seriji.

Nakon egala u prvoj četvrtini, druga pripada gostima koji na odmor odlaze sa šest poena prednosti. Atlanta nastavlja u dobrom ritmu i u trećoj dionici, da bi se domaći tim u igru potpuno vratio pred kraj susreta kada odlazi na +6.

Pri rezultatu 104:102, Milsap je dvadesetak sekundi prije kraja pogodio za poravnanje, a potom je isti igrač imao i šut za pobjedu. Nije uspio pogoditi, pa je meč otišao u produžetke.

Tamo se bolje snašao Brooklyn koji je na kraju došao do jako važne pobjede i poravnanja na 2:2 u seriji.

Najbolji igrač utakmice je bio Deron Williams sa 35 poena i 7 asistencija, dok je sjajan bio i Lopez koji je meč završio sa 26 poena i 10 skokova. Goste je predvodio Teague sa 20 poena i 11 asistencija.

Dodajmo i to da Mirza Teletović nije ulazio u igru u ovom susretu.

NBA:

Brooklyn - Atlanta 120:115 (104:104)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.