Netsi nisu uspjeli: Hawksi u polufinalu konferencije

Netsi nisu uspjeli: Hawksi u polufinalu konferencije

A. Beganović

Košarkaši Atlanta Hawksa savladali su Brooklyn Netse (111:87), te su se sa ukupnih 4:2 u seriji plasirali u polufinale Istočne konferencije.

Brooklyn Netsi, čije boje brani i naš reprezentativac Mirza Teletović, nisu uspjeli izboriti sedmi susret. Hawksi su sinoć pokazali snagu i zasluženo su slavili.

Nakon prve četvrtine Hawksi su imali 13 poena viška (36:23), no do odmora su se Netsi uspjeli vratiti u igru (51:45).

Međutim, Hawksi su u trećoj dionici "prelomili" susret. Postigli su čak 41 poen, dok su primili 20 manje, pa je posljednja četvrtina bila samo odrađivanje posla za košarkaše obje ekipe.

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bili su Millsap sa 25, te Korver i Carroll sa po 20 poena, dok su kod Netsa najučinkovitiji bili Lopez sa 19, te Williams sa 13 poena. Teletović je na parketu proveo skoro devet minuta, no nije se upisao u listu strijelaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.