Neumorni Kobe Bryant nanizao afere
Kobe Bryant punio je tabloide i 2008. godine. Tada zbog navodne veze sa plesačicom Lakersa, Vanessom Curry (desno).

"Crna mamba" uspješna i van parketa

Neumorni Kobe Bryant nanizao afere

M. Skaka

Najveća priča američkih tabloida trenutno je aktuelni razvod braka zvijezde LA Lakersa Kobe Bryanta i njegove supruge Vanesse iz kojeg bi ona mogla izaći za 70 miliona dolara bogatija nego što je u njega ušla.

Vanessa je odlučila napustiti petostrukog NBA prvaka nakon sve češćih afera sa čitavim nizom djevojaka. Priča kaže da se o svojim izletima Kobe hvalio saigračima, koji su to prenijeli svojim suprugama, pa nije dugo trebalo da za sve sazna i gospođa Bryant.

Međutim, ovo ni blizu nije prvi problem u braku Bryantovih.

Rani brak sa teen plesačicom

Dvadesetjednogidišnji Kobe upoznao je sedamnaestogodišnju Vanessu 1999. godine dok je košarkaš radio na svom debitantskom, nikad objavljenom muzičkom albumu, a ona nastupala kao plesačica u spotu grupe "The Eastsidaz". Samo šest mjeseci kasnije par se vjerio, a u 2001. godini su se vjenčali uprkos velikim protestima Bryantovih roditelja koji u svojoj porodici nisu željeli djevojku koja nije afro-amerikanka niti su odobravali brak tako mladog sina.

Tek nakon rođenja njihove prve kćerke, Natalije u januaru 2003. godine porodica Bryant razriješila je svoje razmirice. Međutim, privatni život NBA superstara u ovoj godini bio je daleko od idiličnog.

Optužba za silovanje u 2003. godini


Čini se da su roditelji bili u pravu i da mladi Kobe nije bio spreman vezati se za svoju saputnicu, a kulminacija njegovih vanbračnih aktivnosti stigla je u obliku tužbe za silovanje koju je protiv njega podigla devetanestogodišnja hotelska radnica Katelyn Faber. Bryant je tada priznao preljubu i seksualnu vezu sa Katelyn, ali ne i fizički napad i silovanje.

"Iako iskreno vjerujem da smo oboje svjesno i bez prisile stupili u odnos, složio bih se sa činjenicom da ona i ja nismo na isti način gledali na to što se desilo.", rekao je tada Bryant.



Vanessa Bryant u ovom incidentu u potpunosti je stala uz svog nevjernog supruga i pratila ga na suđenjima i press konferencijama na kojima je medijima morao objašnjavati detalje svog privatnog života.

Na kraju, tužba za seksualni naprad je povučena nakon što je tužiteljica odbila da svjedoći na sudu, a civilna parnica koju je Katelyn Faber podnijela protiv Bryanta riješena je van sudnice i bez objavljivanja detalja sporazuma. Ne treba biti previše stručan, pa predpostaviti da je svoj boravak u hotelu u kojem je Katelyn Faber radila, Kobe Bryant skupo platio.

Afera sa cheerleadersicom Lakersa


Tri godine kasnije, Kobe i Vanessa dobili su i drugu kćerku Giannu. Međutim, to ne znači da se košarkaš smirio i povukao u neuzbudljivi obiteljski život.

U 2008. godini, "Crna Mamba" ponovo je napunila naslovnice američkih tabloida. Ovaj put Kobe Bryant povezan je sa osamnaestogodišnjom plesačicom Lakersa. Ironično, ime plesačice je Vanessa, jednako kao i Kobeove supruge, a mediji su je opisali kao "mlađu i zgodniju verziju Bryantove supruge". Sve je brzo zataškano i Vanessa Curry napustila je plesačice Lakersa i krenula graditi karijeru u Hollywoodu.



Čini se da Vannesi Curry incident sa Bryantom nije štetio obzirom da se u 2010. godini priključila grupi Pussycat Dolls sa kojom i danas nastupa.

"Dotjerao cara do duvara"

Ni 2008. godine Vanessa Bryant nije napustila Kobea. Međutim, sada je i njenom strpljenju stigao kraj, a imajući u vidu da je prije više od deset godina par bio toliko zaljubljen da nisu potpisali predbračni ugovor, čini se da će godine provedene sa nevjernim košarkašem itekako naplatiti. Računa se po oko 7 miliona dolara za svaku godinu ili oko 20.000 dolara za svaki dan braka. Nije loše.

U prilogu vam donosimo seriju fotografija Vannese Curry, navodne ljubavnice Kobe Bryanta iz 2008. godine:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije